Namninsamling utanför förhandlingen i Sthlm

Namninsamling utanför förhandlingen i Sthlm              21 nov 2013

 

Fackförbundet Vision skulle förhandla för Iraj på SKL:s kontor på Hornsgatan denna dag och vi ville visa både facket och arbetsgivaren att de inte kan förhandla i hemlighet, vi ser vad de gör och vill pressa dem att ta rätt beslut. Häv avstängningen av Iraj!

 

Vi var sex personer som delade ut flygblad till allmänheten på gatan utanför kontoret. Dessutom samlade vi in namn som senare lämnades in både till SKL (Sveriges kommuner och landsting) för yttrandefrihet på arbetsplatsen och mot avstängningen av Iraj. Tanken var att även Vision skulle få underskrifterna, men deras kontor hade stängt. Vi stod i en timme och höll våra skyltar, samlade namn och delade flygblad.

 

På denna gata passerade inte många fotgängare i allmänhet, men de som jobbade på SKL eller skulle dit på besök passerade ju genom porten bakom oss och fick ta del av vårt budskap, och detta är i min mening ännu viktigare. Vår förhoppning är att det spred sig inne i lokalen och att Vision kanske var någon av de som passerade så de kände pressen från oss. Om vi orkar stå där och prata med alla en kall och mörk novemberkväll så är det en viktig fråga som de inte bara kan schabbla bort utan att någon reagerar.

Vi fick mycket bra respons från dem vi pratade med och många namnunderskrifter och det var dessutom riktigt trevligt!

 

Av en händelse var några grekiska dokumentärfilmare där och passade på att göra en lång intervju med oss. De skulle göra en film om den svenska vården och tyckte vi hade ett intressant perspektiv på frågan.

 

Förhandlingen gick bra men frågan är inte avgjord än och kampen för Iraj och Atbin fortsätter. Men även kampen på allas våra arbetsplatser för att kunna yttra sig fritt utan att straffas.

This entry was posted in Insändare, debatt, Konfliktperspektiv. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *