Demonstration 28 januari

Föreningen Pedagogiskt Arbete ändrar datumet för sin arrangerade demonstration från den 17:e december till den 28:e januari.

Anledningen till denna ändring är att en annan demonstration ska äga rum på samma tid och samma plats. Initiativet har tagits av en person som insisterar på att hålla isär den sak han jobbar för, från de pågående protesterna i Partille. Vi i föreningen Pedagogiskt Arbete tycker däremot att frågan om försämringar inom skolan och inom vård och omsorg hänger ihop. Precis som attityden om ”vulgärdebatt” hos politiker är andra sidan av det krav på tystnad och lojalitet vi upplever på våra arbetsplatser.

Vi som bor och arbetar i Partille, vi som har barn i skolan och anhöriga på boenden, måste tillsammans ställa krav. Vi tjänar inte på att tvingas välja en fråga framför en annan. Vi tjänar inte heller på två separata demonstrationer för samma sak på samma dag. Därför har vi bestämt oss för att flytta fram vår planerade demonstration till tidpunkten för nästa kommunfullmäktigemöte.

Vi är helt övertygade om att vi tillsammans kan sätta stopp för kommunens pågående angrepp mot de röstlösa och mot våra grundläggande rättigheter.

Partille – 2013-12-12

This entry was posted in Konfliktperspektiv. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *