Nu hårdnar kampen. Hjälp oss vinna!

Nu står vi inför en ny situation. De sista förhandlingarna på central nivå är avslutade med oenighet. Atbin vägrade att sitta på förhandlingen och diskutera om den så kallade ekonomiska avgörelsen. Iraj har erbjudits förhandla upp till tre årslöner för att lägga ner saken. Men han har svarat att han vill ha tillbaka sitt jobb och att han inte säljer sina rättigheter. Nu är det klart att ärendet med avstängningarna går till arbetsdomstolen.

Fackförbundet kommunal gjorde vad som helst för att få Atbin att backa. Men nu, när dem blivit tvungna att driva fallet till Arbetsdomstolen, så har dem börjat spela radikala. Men vi alla vet att den verkliga drivkraften bakom processen är vår solidariska kamp.

Å den andra sidan har protesterna i Partille spridit sig till olika arbetsplatser och skolor. Partille kommun som arbetsgivare har satsat på att tysta ner kritiska röster. Några stridbara personal har blivit utsatta för straff och utfrysning från ledningens sida. Vid ett fall pågår en förhandling med SAC. Makthavarna vill krossa motståndet genom förtryck och uteslutning. Det krävs nu ett mer öppet motstånd. En synlig närvaro inom kommunen och på arbetsplatser är det bästa svaret på Partille kommuns skrämseltaktik.

Föreningen pedagogiskt Arbete vill markera och synliggöra motståndets närvaro i Partille. En fysisk närvaro inom kommunen och på arbetsplatser är en förutsättning för ett levande motstånd. Föreningen har nu hyrt en lokal i Partille. Vi vill förstärka vårt nätverk på arbetsplatser och organisera diskussionsgrupper med personal och föräldrar.

De pågående protesterna vi ser i Partille Kommun är bara toppen av ett isberg. Det som sker i Partille är en liten del av en direkt konfrontation mellan makthavarna och personal som försvarar sina grundläggande rättigheter men också de röstlösas.

Trycket på oss är enormt. Men vi tänker inte backa. Politiker har makten, pengarna och media bakom sig. De gör vad som helst för att rensa arbetsplatser från frispråkig personal och tysta ner dem. Nu är det dags att få makthavare att smaka på motståndets kraft. Stöd personalens kamp mot förtryck i Partille genom att:

–          Svara ja till vårt event den 28 januari, kom till demonstrationen! Denna demonstration måste bli en kraftig manifestation av det öppna motståndet. Låt inte politiker/chefer bli glada över att se endast några få människor stå i Partille centrum den 28 kl. 17:30. Hjälp oss vinna!

–          Söka medlemskap och stödmedlemskap i föreningen pedagogiskt arbete. Vi vill visa att vår förening har hundratals stödmedlemmar runt om i landet. Gör det nu! : https://www.facebook.com/groups/272252312922197/

–          Ge ekonomiskt stöd. Kostnader för vår lokal, tidning, affischeringar etc. behöver ekonomiskt stöd. Vi har skapat en stridsfond med Bankgiro: 521-5447, Swedbank. Fonden skall förhoppningsvis spela en roll i framgången av andra självständiga protester på arbetsplatser.

 

Föreningen pedagogiskt Arbete

Stödgruppen för Iraj och Atbin

Nätverket för ”stöd personalens kamp i Partille”.

This entry was posted in Konfliktperspektiv. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *